Afvallen

Waarom werken aan overgewicht?

48% van de mannen en 40% van de vrouwen is te zwaar (bron CBS 2003). Een kwart van deze mensen is veel te zwaar. De medische effecten van overgewicht zijn bekend. Op de korte termijn leidt overgewicht tot een slechtere lichamelijke conditie en klachten zoals kortademigheid, rug- en gewrichtspijn.
Op langere termijn is er een vergrote kans op hart en vaatziekten, suikerziekte en slijtage van rug en gewrichten. Naast deze medische redenen hebben mensen vaak last van het feit dat kleding niet meer past en zijn cosmetische aspekten vaak een reden om iets aan het overgewicht te doen.

Is mijn gewicht in orde?
Via de Hartstichting kunt U eenvoudig zelf Uw gewicht beoordelen.

Hoe kan ik overgewicht te lijf gaan?
Overgewicht is "eenvoudig" te voorkomen door gezond te eten en regelmatig te bewegen. Om op een gezond gewicht te komen zijn er tal van hulpmiddelen en methoden bekend. De grote uitdaging is niet om gewicht te verliezen, maar om dit gezond en blijvend te doen. Dit kunt U bereiken met de adviezen van het Voedingscentrum. Het is bewezen dat begeleiding door een deskundige de kans op succesvol afvallen vergroot.

PreventieConsult werkt met de zogenaamde BIAmed methode.
Het unieke van BIAmed is dat het afvallen gemonitored wordt met een door de NASA ontwikkeld apparaat (Body Impedantie) waar spiermassa en vetmassa afzonderlijk mee worden beoordeeld. Immers, men valt pas goed, gezond en blijvend af als men vet verliest en de spiermassa behoudt.

Hoe gaan we te werk:
In het hele traject wordt U begeleid door een arts.
- Intake: Bij het maken van een afspraak wordt overeengekomen om een dagboek bij te houden van wat U eet en hoeveel U beweegt. (1 week lang.)
- 1e afspraak: biameting waarbij de samenstelling van het lichaam (vet/spieren/water) wordt bepaald. In combinatie met de gegevens van het dagboek wordt een advies over eten en bewegen gegeven. In overleg met de klant wordt voor een voedingspatroon volgens het Voedingscentrum gekozen of voor speciale maaltijdvervangende producten die bij de BIAmed methode horen. Deze productenworden kunnen tijdelijk worden gebruikt, waarbij het doel is met normale voeding een gezond gewicht te bereiken.
-2 weken later is er een weer een afspraak waarbij opnieuw een biameting wordt verricht. Het voedings/bewegingsadvies wordt zonodig aangepast. Aan de hand van de vorderingen kunnen volgende consulten worden afgesproken.